Támogasson minket Ön is!

Rövid leírás

Egy fiatalokból álló szervezet vagyunk, DEMOSZ - Demokratikus és Európai Magyarországért Szövetség néven. Céljaink közt szerepel, egy jobb és élhetőbb jövő építése Magyarországon és Európában. Hiszünk az alapvető nyugati polgári és zsidó-keresztény értékekben, amely útra Szent István terelte rá hazánkat, immáron több mint ezer éve. Heti alkalmaink vannak, ahol közéleti vitaestet, előadásokat, beszélgetéseket közszereplőkkel és egyéb más érdekes programokat tartunk. Vannak kinti programjaink is, nagygyűlések, takarítókommandó, segítségnyújtás, karitász, kirándulások, táborok, egyéb kinti programok...

Friss topikok

Linkblog

Schiffer András szövege: 
"Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Életem egyik legelső tüntetésélménye kapcsolódik 1989 júniusához, amikor a Fidesz szervezett megmozdulást Budapesten a Tienanmen téri vérengzés ellen tiltakozva. A Fidesz politikája Kína emberi jogi jogsértései kapcsán a következő évtizedekben is tiszteletre méltónak bizonyult.
Hadd idézzem 2008-ból a házelnök úr megszólalását, aki a tibeti jogsértések kapcsán világosan fogalmazott, azt mondta: "Kínában a kommunizmus a mai napig állami ideológia, embereket lehet eltüntetni, koncentrációs táborba zárni, kivégezni." Semjén miniszterelnök-helyettes úr szintén nagyon világosan fogalmazott ugyanekkor: "Az emberi jogok tekintetében nincs alku, mindenki erkölcsi kötelessége a kiállás."
Ehhez képest a hétvégén a Tibetet Segítő Társaságot, illetve a hazánkban élő kínai vallási közösséget pontosan azokkal a módszerekkel távolították el az utcákról, ahogyan ezt 2003 februárjában az akkori hatalom megtette. Önökről azt gondolhattuk, hogy elődeikkel ellentétben pontosan értik, hogy a világ nemcsak megvásárolható és elfogyasztható anyagi javakból áll. Miniszterelnök úr fogalmazott úgy pár évvel ezelőtt: "A legbántóbb, legmegalázóbb, de egyben Budapesten legnépszerűbb szlogen talán úgy hangzik: van az a pénz."
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Akkor, amikor ön ott talál közösséget a Kínai Népköztársaság és Magyarország között, hogy mindannyian a munkaalapú gazdaság eszméjét valljuk, tudja-e azt, hogy mi van a kínai munka mögött?

Tudja-e azt, hogy százmilliók vannak rabszolgasorsban, tudja-e azt, hogy hány gyereket dolgoztatnak 10-15 órán keresztül? Felméri-e azt, hogy e mögött a gazdaság mögött ott van a hitüket gyakorló keresztények üldözése, ott van az erőszakkal végrehajtott abortuszok tömege. Ott vannak azok a jogsértések, amiket az Amnesty International a napokban tárt a világ elé, például a védőügyvédek zaklatásáról.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Kétségkívül, a hét végi megállapodás taktikai és rövid távú értelemben siker, stratégiailag azonban tévút. A kommunista diktatúrával kötött szövetség nem csak erkölcsi, emberi jogi szempontból elfogadhatatlan. Ön gazdasági szabadságharcot hirdet, és ennek van egy helyeselhető, pozitív üzenete. Igen, szakítani kell azzal a bukott függőségi gazdasági paradigmával, ami a duális szerkezetű gazdaságról szólt, a túlzott nyitottságról, exportfüggőségről. Álljon a saját lábára Magyarország, igen; építsünk szuverén nemzetgazdaságot, hogy Magyarország ne egy beszállító, összeszerelő, kiszolgáló ország legyen, keveredjünk ki az évszázados függőségi kényszerből!
A helyzet viszont úgy áll, hogy a gazdasági szabadságharc, miniszterelnök úr, a hét végén elbukott. Ön új függőség után nézett, az államadósság egymilliárd euróval nőtt. A megállapodások érdemi tartalmáról nem tudunk semmit. Nem tudjuk azt, hogy pontosan hány munkahely fog létesülni, nem tudjuk azt, hogy önök miért nem a megújulóenergia-ipari eszközgyártásban, kutatásokban próbálnak szövetségeseket találni, jönnek-e például betelepített munkások, hogyan illeszkednek ezek a beruházások a magyar gazdaság természetes igényeihez.
Tisztelt Miniszterelnök Úr! Önök a munkavállalói jogok leépítésével megtisztították az utat a kínai kaszárnyakapitalizmus előtt. (Taps az LMP soraiban.) Ezzel szemben a magyar munkavállalók milliói számára védelmet az LMP népszavazási kezdeményezése jelenthet. Ön, miniszterelnök úr, a gazdasági szabadságharc jegyében felajánlotta az országot Kínának, s a munkavállalói jogok leépítése mellett - úgy tűnik - a politikai szabadságjogok tekintetében is Kínát tekinti példának. Azonban ez a politika van, akinek tetszik. Idézet: "A Fidesz Kína-politikájának átfogalmazása és ennek első sikere, Ven Csia-pao látványos budapesti látogatása dicséretet és gratulációt érdemel" - írta Gyurcsány Ferenc. Hogy szokták önök mondani? Összenő, ami összetartozik."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demosznet.blog.hu/api/trackback/id/tr843034110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása