Támogasson minket Ön is!

Rövid leírás

Egy fiatalokból álló szervezet vagyunk, DEMOSZ - Demokratikus és Európai Magyarországért Szövetség néven. Céljaink közt szerepel, egy jobb és élhetőbb jövő építése Magyarországon és Európában. Hiszünk az alapvető nyugati polgári és zsidó-keresztény értékekben, amely útra Szent István terelte rá hazánkat, immáron több mint ezer éve. Heti alkalmaink vannak, ahol közéleti vitaestet, előadásokat, beszélgetéseket közszereplőkkel és egyéb más érdekes programokat tartunk. Vannak kinti programjaink is, nagygyűlések, takarítókommandó, segítségnyújtás, karitász, kirándulások, táborok, egyéb kinti programok...

Friss topikok

Linkblog

 A pogányság új hajnala, új Koppányokkal

 

     Orbán Viktor újból kivillantotta foga fehérjét a „tusványosban”, s arról a gyűlöletről tett tanúbizonyságot, amelyet az egész jobboldalinak hazudott nacionalista politikai elit érez saját civilizációnk, a Keresztény – Nyugat, Európa iránt. Vajon mit gondolhat ekkor Szent István királyunk, aki végtelen bölcsességével a Nyugati Civilizációba integrálta hazánkat és vért, szenvedést nem kímélve harcolt az elmaradott, ősmagyar pogányság, valamint a keletre való visszafordulás ellen. Hol vannak a Szent Istvánok? Hol vannak a józan nyugatos demokraták? Hol vannak az igazi, européer keresztény-demokraták?

     Sajnos az új kormány részéről nem ez az első Nyugat és Európa-ellenes tett vagy megnyilvánulás. Említhetném, azt mikor nemzeti ünnepünkön, március 15-én a miniszterelnök Brüsszelt Moszkvához, s így az európai egységet a Szovjetunióhoz hasonlította, vagy azt a szégyentelen meghunyászkodást, mikor az ideérkező kínai, kommunista despotikus állam képviselőit kiszolgálva, nyugati értékeinket, a demokratikus és emberi jogokat megcsúfolva, pártállami időket idéző módszerekkel elhallgattatva az ellenvéleményt, tibeti menekülteket hívattak be a bevándorlási hivatalba és betiltották a Kína és kommunista-ellenes megmozdulásokat Budapesten és sort még lehetne tovább folytatni. Rossz lóra tett Miniszterelnök Úr, Kína sem örök, ne felejtse a felhalmozott irdatlan nagy adósságot a kínai önkormányzatok szintjén, s azt se, hogy az innováció, a megújulás mindig Nyugatról jött. Nem lennék a helyében, mikor majd pártja kétszínűségét számon kérik európai „szövetségesei”, mint a Néppárt.

     A Nyugatnak, civilizációnknak mindig is voltak válságos intervallumai, de ezek nem jelentették egyben végleges hanyatlását, ha végigtekintünk a történelem ismert periódusán a Nyugat minden válság után meg tudott újulni. Az európai, nyugati civilizáció létezése óta (Kr.e. III. évezred Krétai Civilizáció) egészen mostanáig, azaz majd 5 000 (!) történelme során a Nyugat mindig vezette a világot, mindig legyőzte sokszor önmagából következő kríziseit, megújult és friss erővel, nagyobb hatalommal és elszántsággal, mint azelőtt valaha mutatta az utat a világnak, mindig a Föld többi része előtt járt első számú civilizációként. Ez hát a történelem bizonysága rólunk, nem árt megszívlelni, mert, ahogy Cicero is mondta: „A történelem az élet tanítómestere!”. Miniszterelnökünk történelmi ismereteinek és logikai képességeinek hiányát feltárva jövendöli Civilizációnk, a keresztény Nyugat végleges bukását. Gondolnánk itt vége is, de NEM, rá tesz még egy lapáttal, s a következőket állítja: „Magyarországnak gyorsuló sebességgel kell távolodnia a válságba került zónától. Nem kell sajnálni a hanyatló Nyugatot, mert a "régi világ", az a világ börtön, „legalább is kényszerlakhely” volt Magyarország számára.[1] Itt a mondtad, mellyel Miniszterelnökünk végleg elárulta magáról, hogy milyen kétszínű is, s milyen köpönyegforgató a pártja, a kereszténynek hazudott FIDESZ-KDNP miniszterelnöke megtagadta Szent Istvánt, és a keresztény, nyugati civilizációt, s Európától való eltávolodásunkról szónokol. Sajnos nem csak szavaiban, de tetteiben is. Orbán Viktor és kormánya ténylegesen is durván ellökte Európától és a nyugati értékrendtől hazánkat, a magántulajdon Rákosi-időket megszégyenítő kisajátításával (magánnyugdíj vagyon zsarolással való kisajátítása és elherdálása), a jogállam megcsúfolásával (Alkotmánybírósági jogkörök önkényes megnyirbálása, antidemokratikus médiatörvény, visszamenőleges jogalkalmazás stb…). Ezekkel az antidemokratikus tettekkel kizökkentették Hazánkat természetszerű nyugati, demokratikus fejlődési útjáról, hatalmas hiba és gaztett volt, melyet a józan utókor soha nem fog megbocsájtani a jelenlegi kormányerőknek. Tisztelt Miniszterelnökünk szerint a Nyugati, Keresztény Világ börtön volt hazánk számára. Botrányosnak tartom, hogy egy magát kereszténynek valló ember, aki egy kereszténynek mondott pártszövetség élén kormányoz egy nyugati értékrendű, keresztény országot, hasonló gondolatokat kimondjon és propagáljon. A FIDESZ-től már megszokhattuk a köpönyegforgatást és az álságos magatartást (gondolok itt a ’90-es években az érdekhelyezkedéseikre, nagy Pál-fordulásukra liberálisból, konzervatívvá), de ez már mindenen túlmegy, egy egész országgal járatják a bolondját, s ezzel egy egész nemzet jövőjét teszik tönkre.

     Miniszterelnök Úr szerint a „nemzet reneszánsza” jön el [2].  Nagyobb tévedést csak ritkán hallani felelős politikus szájából, bár Magyarországon minden megtörténhet az őszödi beszéd óta. Orbán Viktor egyik kedvenc könyve Samuel P. Huntington írta Civilizációk Összecsapása című mű, hát ajánlom Neki, hogy olvassa el nagyobb odafigyeléssel. Kiderülhet a könyvből, az ott felsorakoztatott bizonyítékokból, de a jelenkor történelmi folyamataiból is, hogy a globalizálódó világ rengeteg új és rengeteg potenciális, nagykiterjedésű, nagy erejű hatalmat, ha úgy tetszik birodalmat hozott létre, mint az USA, Kína, India, Brazília, vagy a jövőben Oroszország, Argentína stb… Európának a válságát éppen az okozza, amit a Miniszterelnök Úr oly üdvözlendőnek tart, az inkoherens, egymás ellen acsarkodó, saját nacionalizmusukkal Európa és a Nyugat halálát okozó kis nemzetállamok megléte és különállása. Az euró, és az európai gazdasági rendszer krízisét a felhalmozott adóságon túl a szövetségi adó és költségvetési politika, a nemzetállamok túlzott szuverenitása és a gazdasági unió hiánya okozzák. Hát ezt akarja Orbán Viktor? Európa, és így hazánk végső bukását? A Nyugat teljes hanyatlását? Kérdem én, a józan ember mit választ, egy erős, koherens, érdekeiért a világpolitika színpadán egységesen és erélyesen fellépni képes Európát, s ebben fontos szerepet betöltő Magyarországot vagy egy olyan kontinenst, ahol sok-sok kis gyenge nemzetállam elaprózza civilizációjának erejét és teljes káoszba, majd pusztulásba süllyeszti a kontinenst, s így hazánkat, Magyarországot is? Vajon melyiket választaná Magyarország és Európa népe, és melyiket a FIDESZ-KDNP? Sajnos az utóbbira a választ tudjuk, de ezt mi az ország népe, NEM hagyhatjuk. Fel kell emelnünk a hangunkat a kormányerő nyugat és, így Magyarország-ellenes, antidemokratikus és anti-európai politikája ellen.

     Mi tehát a tanulság? Hogyan tovább? Hazánk számára az egyetlen járható út, az ezer éves szent István-i út, ez az ösvény pedig igenis a nyugatra vezetett, oda vezet és oda is fog vezetni, még akkor is, ha ez nem Orbán Viktor és köreinek ínyére való. Valódi változást kell tehát hoznunk az országnak és egész Európának is, azzal, hogy a 2002 és 2010 közötti elhibázott Medgyessy-Gyurcsány kormányok politikájával, valamint az Orbán-kormány Európa-ellenes, és antidemokratikus kormányzásával is szakítunk. Tiszta lappal kell indulnunk, egy új civil kezdeményezésű, demokratikus, európai és józan politikai erőre van szükség, amely 2014-ben, de legkésőbb 2018-ban megdönti a jelenlegi politikai elit önkényes uralmát. Ezt a mozgalmat egész Európára ki kell terjeszteni és meg kell újítani a kontinens közéletét, a Nyugat bukását elkerülve, egységesebbé kell tenni az európai kormányzást, és életre kell hívni az európai „démoszt”, a közös európai politikai közösséget, amely kellő legitimációt ad az integrációs szerveknek, ez az egyetlen út, amely sikerekbe és egy jobb jövőbe vezet, ez az egyetlen és utolsó esély hazánk és Európa számára, hogy a XXI. század folyását mi határozhassuk meg, s ne a mi fejünk felett döntsenek a saját sorsunkról, olyan elnyomó hatalmak, mint a kommunista Kína, vagy a despotikus Oroszország!

 

AZ IGAZI VÁLTOZÁS IDEJE CSAK MOST JÖTT EL!

 

A cikk megírásakor az alábbi cikkeket használtam fel forrásként, illetve ezek az írások inspiráltak.

 

[1] http://hvg.hu/itthon/20110723_Orban_beszed_tusvanyos  / http://torokgaborelemez.blog.hu/2011/07/24/384_a_hanyatlo_nyugat

[2] http://hvg.hu/itthon/20110723_Orban_beszed_tusvanyos

 

 

 

  

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demosznet.blog.hu/api/trackback/id/tr893133988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demosz001 2011.08.09. 14:20:27

Egy igazi kereszténydemokrata, egy igazi magyar és egy igazi európai szavait ajánlanám a FIDESZ-KDNP figyelmébe: "A mai naptól Magyarország az Európai Unió tagja. Ezzel hazánk, a kompország, ahogyan Ady nevezte, végképp kiköt a nyugati parton.

A magyar társadalom nem egyetlen népszavazáson, hanem egész történelmével választotta Európát. Szent István ezer évvel ezelőtt országot épített az új hazában. Megújított hite Európa békéjét és integrációját erősítette. A tatár- és a török hódítással szemben élet-halál harcunkat magunkért és Európáért, de Európával együtt vívtuk. A közösen vállalt ideákért harcoló magyar 1848, az európai forradalmak szabadságeszméjét is táplálta. 1956-ban a nemzet felkelése a bátorságon és a hazaszereteten túl az európai szellem iránti hűséget is kifejezte. Békés forradalmunk kibontakozásával az elmúlt másfél évtized erőfeszítésével az ország az Európai Unióhoz csatlakozás mellett döntött." (Mádl Ferenc) ---Isten nyugosztalja---

demosz001 2011.08.09. 14:21:34

Egy igazi kereszténydemokrata, egy igazi magyar és egy igazi európai szavait ajánlanám a FIDESZ-KDNP figyelmébe: "A mai naptól Magyarország az Európai Unió tagja. Ezzel hazánk, a kompország, ahogyan Ady nevezte, végképp kiköt a nyugati parton.

A magyar társadalom nem egyetlen népszavazáson, hanem egész történelmével választotta Európát. Szent István ezer évvel ezelőtt országot épített az új hazában. Megújított hite Európa békéjét és integrációját erősítette. A tatár- és a török hódítással szemben élet-halál harcunkat magunkért és Európáért, de Európával együtt vívtuk. A közösen vállalt ideákért harcoló magyar 1848, az európai forradalmak szabadságeszméjét is táplálta. 1956-ban a nemzet felkelése a bátorságon és a hazaszereteten túl az európai szellem iránti hűséget is kifejezte. Békés forradalmunk kibontakozásával az elmúlt másfél évtized erőfeszítésével az ország az Európai Unióhoz csatlakozás mellett döntött." (Mádl Ferenc) ---Isten nyugosztalja---
süti beállítások módosítása